.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΣΜΟ

Καθώς η οργανωμένη παράνοια για τον κορονοιό συνεχίζει να καταρρέει, ιδίως με την πρόσφατη αποκάλυψη ότι οι ασυμπτωματικοί δεν μεταδίδουν τον ιό, οι "ειδικοί" επιστήμονες-αστείες μαριονέτες της πολιτικής συνεχίζουν μάταια να φάσκουν και να αντιφάσκουν κι ενώ όλα καταδεικνύουν αυτό που είχαμε υποψιαστεί από την αρχή. καιρός να επιστρέψουμε στη νέα ή παλιά κανονικότητα.
Στη νέα κανονικότητα η άσκηση πολιτικής καλείται συνωμοσιολογία, το σεξ γίνεται με απόσταση αντιβραχίου και με καθορισμένη χρονική διάρκεια (βλ. την αστεία εγκύκλιο για τα πορνεία) και τα παιδιά μας κάνουν διάλειμμα στο σχολείο σε ζωγραφισμένες ανεξίτηλες τελείες.
Φυσικά έπεται και συνέχεια με τρόπους που εμείς οι ανίδεοι εξουσιαζόμενοι αδυνατούμε ίσως και να φανταστούμε και μόνο προβλέψεις μπορούμε να κάνουμε (πχ αντικατάσταση του "πραγματικού", ούτως ή άλλως στημένου, τουρισμού με εικονικές εκδρομές μέσω 5g).
Ο ιός ήταν πράγματι μια καλή αφορμή αφύπνισης, καθώς για πρώτη φορά ακόμα κι οι τυφλοί διαπίστωσαν ότι ζούμε ολοένα και περισσότερο σε συνθήκες θερμοκηπίου ή αλλιώς βιοπολιτικής διαχείρισης του πληθυσμού.
Καλό θα ήταν όμως να δει κανείς και πέρα από τον ιό.
Τα προβλήματα του μεταμοντέρνου κόσμου δεν εμφανίστηκαν τώρα.
Δεν μιλάμε μόνο για τη διαχρονική τρομακτική ύφεση, την ανεργία, τον εξευτελισμό των εργασιακών κεκτημένων.
Ούτε για τα εθνικιστικά και ρατσιστικά παραληρήματα, για τα οποία η ανθρωπότητα επί της ουσίας δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα μπρος.
Όπως και προ κορονοιού τα παιδιά συνεχίζουν να παίζουν στις παιδικές χαρές ταυτόχρονα αλλά μόνα τους.
Η εκπαίδευση, διπλά πλέον εξαθλιωμένη, εξακολουθεί να αποτελεί ένα αυταρχικό κι άθλιο εργαλείο υποταγής στον κανόνα κι εμπέδωσης της σιχαμερής εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης.
Οι ανθρώπινες σχέσεις παραμένουν εφήμερες και βουλιαγμένες στην υποκρισία.
Οι συμβάσεις, τα στερεότυπα, οι προκαταλήψεις εξακολουθούν να κυριαρχούν.
Ο μικροαστισμός παραμένει η κυρίαρχη ιδεολογία σε κάθε έκφανση της ζωής.
Αφήστε λοιπόν πια τον κορονοιό, αυτός ήταν μια ακόμα αφορμή για να βγουν στην επιφάνεια τα πιο ποταπά ανθρώπινα ένστικτα (στο όνομα μάλιστα του δήθεν υπέρτατου γενικού καλού και της ... αλληλεγγύης - εδώ γελάμε).
Η ζωή ήταν σκατά και προ κορονοιού...