.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Να λοιπόν άλλο ένα παράδειγμα για το που οδηγεί η συνωμοσιολογία. Σε άλλο ένα κύμα ψεκασμένων φασιστών, όπως ήταν η πάνω πλατεία του Συντάγματος την εποχή των αγανακτισμένων (οι "πατριώτες" με τις μούτζες).
Μην παρασύρεστε από τις λογικές αναφορές τους στην αντισυνταγματική στέρηση ελευθερίας και την κρατική προπαγάνδα. Είναι στοιχεία που κόπιαραν από αλλού και τα συγκόλλησαν άγαρμπα πάνω στα ρατσιστικά και εθνικιστικά "άρματά" τους.  
Στην τελική δεν είναι αντισυνταγματική στέρηση της ελευθερίας τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών; Στην τελική ο θίασός τους δεν γουστάρει στρατό και αστυνομία, δεν γουστάρει εκτελεστική εξουσία με "χαρισματικούς" ηγέτες ντυμένους σε χακί; Στην τελική το "αλήτες, προδότες, πολιτικοί" δεν ονειρεύονται να το φωνάζουν πάνω σε α λά παπαδόπουλος τανκς; Στην τελική είναι ή δεν είναι με τις χούντες;
Η συγκέντρωση αυτή εκρέει είτε απευθείας από τους οργανωμένους ακροδεξιούς σχηματισμούς, είτε, πιο πιθανό κι ακόμα χειρότερο, από τα διάχυτα εθνικιστικά, ρατσιστικά και με μια λέξη φασιστικά αντανακλαστικά του μικροαστού.  
Δεν είναι τυχαίο ότι τη "σπρώχνει" με πάθος το "Μακελειό". Απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους Στέφανους Χίους, αυτούς πού πριν 40 μέρες φώναζαν "Θα πεθάνουμε όλοι!" και τώρα σαν να μην έγινε τίποτα φωνάζουν όχι σε εμβόλια και λαθρομετανάστες... 
Τουλάχιστον είναι συνεπείς σε αυτό: καταπίνουν αμάσητη κάθε συνωμοσιολογική μαλακία και χέζουνε μισανθρωπία.
Οι άνθρωποι αυτό δεν ενδιαφέρονται στην πραγματικότητα ούτε για τον κορονοιό, ούτε για τη δημοκρατία. Είναι οι ψεκασμένοι, συνωμοσιολόγοι οπαδοί του Τραμπ που ενδιαφέρονται για αποκαλύψεις τύπου "οι κεραίες 5g μεταδίδουν τον κορονοιό", "το κάπνισμα σταματά τον κορονοιό" κι άλλα σαχλά, που κι αληθή υποτιθέμενα καμία σημασία δεν έχουν για τις πολιτικές επιπτώσεις του κορονοιού. Φυσικά, για να έχουμε και λίγο "couleur locale" στα new age ψεκασμένα του Τραμπ προσθέτουν και κλασσικές διαχρονικές ελληνικές αξίες, όπως εθνικισμό, ξενοφοβία και ρατσισμό.
Το ενδιαφέρον είναι ότι σ' αυτή τη συγκέντρωση δεν θα μαζευτούν μόνον οι παραδοσιακοί φασίστες, οι πατριώτες ελληνάραδες του καφενείου που μιλάνε για το γαύρο και για λαθρομετανάστες, άλλα κι όσοι τυχόν ψεκασμένοι hipsters ξέφυγαν από τον υγιεινιστικό στρατό της κυβέρνησης. 
Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι "παραπλανημένοι", απολωλότα πρόβατα, θύματα της προπαγάνδας, είναι μέρος του προβλήματος, μέρος του συστήματος που παριστάνουν ότι πολεμούν.
Είναι αυτοί που θεωρούν τους ζητιάνους, τους μετανάστες, τους Ρομά, μιάσματα της κοινωνίας, ιό που απειλεί να τους μολύνει. Ως δηλαδή τους επιτάσσει και το καθεστώς, βάζοντας με αφορμή τον κορονοιό στο περιθώριο τους μη digital, τους απαρχαιωμένους, τους ηλικιωμένους, τους υπέρ το δέον σωματικούς, ως ξεπερασμένα και παρωχημένα δείγματα ανθρώπων.
Το θλιβερό είναι ότι τέτοιες εκδηλώσεις, όπως κι άλλες που θα έρθουν, ακόμα κι από λαϊκιστικά παρακλάδια του σύριζα ή από "σοβαρούς" αποκαλυψιολόγους α λα Τράγκα, επιτελούν το έργο της κυβέρνησης, καθώς το αποτέλεσμα που θα έχουν θα είναι να σπιλώσουν ως γραφικούς κι όποιους δημοκρατικούς-αντικαθεστωτικούς ανθρώπους θα θελήσουν να κατέβουν στους δρόμους ενάντια στον υγεινομιστικό ολοκληρωτισμό των ημερών.
Όχι μόνο δεν έχασε το χρώμα του ο Κυριάκος, ως ισχυρίζεται ο Χίος, χαμογελάνε και τα μουστάκια του!