.

Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ Η ΑΦΟΡΜΗ

Ένα μήνα τώρα μας έχει μαλλιάσει η γλώσσα να αποδομούμε την κρατική προπαγάνδα, παλεύοντας ταυτόχρονα με συνωμοσιολόγους και με τους κορονοφοβικούς οπαδούς του καθεστώτος να αποκαλούν εμάς γραφικούς και συνωμότες.
Κι ήρθε χθες, 04.05.2020, ο εθνικός ψάλτης να καταθέσει επί λέξει τα εξής:
"Θέλω να πω λοιπόν εδώ, ότι με βάση αυτούς τους αριθμούς οι οποίοι είναι πολύ σκληρά δεδομένα, πολύ κοντά στην αλήθεια, μπορεί κανείς να φτιάξει μια πολύ ακριβέστερη εικόνα του Ρ0 και του ΡΤ. Οι Γερμανοί, για παράδειγμα, δε μπορούν να το κάνουν γιατί δεν έχουν πλήρη καταγραφή των θανάτων και μάλιστα εμείς κάναμε και μια ακόμα υπερβολή. Οποιοσδήποτε πέθαινε από ή με Covid καταγραφόταν σαν να πέθαινε από Covid. Θυμάμαι, για παράδειγμα, μια εγκεφαλική αιμορραγία. Το να έχεις Covid δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πεθαίνεις από την Covid.  Εμείς το καταγράφαμε σαν να πεθαίνεις από Covid, το βάζαμε δηλαδή μέσα στην κοινή δεξαμενή. Και νομίζω είμαστε σωστοί που το κάναμε αυτό."
Θυμόμαστε όλοι την εγκεφαλική αιμορραγία που θυμήθηκε τώρα ο κος Τσιόδρας (άρθρο: Τον σκότωσε ο κορωνοιός δυο μέρες μετά το θάνατό του). Ήδη δε από την ίδια ημερομηνία, 26 Μαρτίου, είχε καταστεί γνωστό ότι προσθέτουν στα θύματα του κορονοιού οποιονδήποτε εισαχθεί στο Νοσοκομείο με οποιαδήποτε λοίμωξη αναπνευστικού, καταλήξει και βρεθεί θετικός στον κορονοιό, ακόμα και μετά θάνατον (άρθρο: Μέσα από τον σπασμένο καθρέφτη).
Φυσικά, ο εθνικός ψάλτης κάνει αυτή την "αποκάλυψη" στα πλαίσια συζήτησης για το ρυθμό μετάδοσης του ιού και προσπαθώντας να φανεί πιο μάγκας από τους Γερμανούς. Πιθανώς δεν καταλαβαίνει καν ότι συνομολογεί την κρατική κοροϊδία που λαμβάνει χώρα τόσο καιρό.
Αυτό που λέει όμως εμμέσως το κράτος δια στόματος Τσιόδρα, πέραν του ότι εσκεμμένα παραποιούσαν στοιχεία τόσο καιρό, είναι ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΑ Η ΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΝ Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Ή Ο ΟΠΟΙΟΣ ΙΟΣ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ Ο,ΤΙ ΣΑΣ ΕΙΠΑΜΕ.
Σημασία έχει να συνεχίσουμε να τελούμε ορθά το καθήκον μας ως σύγχρονες νομιμόφρονες, ως αποστασιοποιημένοι digital hipsters, ως πειθαρχημένοι υπήκοοι, ως ετοιμοπόλεμοι στρατιώτες.
Κι έχει πραγματικά ενδιαφέρον πως το κράτος με μια στιγμή, ηθελημένης ή μη, "ειλικρίνειας" σε βγάζει από τη θέση του γραφικού κινδυνολόγου και του συνωμότη που σε είχε πετάξει για τόσο καιρό, για να σου πει χύμα και σταράτα "ναι δίκιο είχες, βούλωσέ το τώρα".
Το σχετικό απόσπασμα στο βίντεο στα 3.30 λεπτά.