.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟΥΣ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΑΜΩΤΟ!

Ασκήθηκε ήδη αρκετή κριτική στη μεγάλη κι εντυπωσιακή μάζωξη του ΚΚΕ.
Η κριτική βέβαια προήλθε είτε από τους ακροδεξιούς φασίστες, είτε από τους hipsters του σύριζα, που όταν συγκεντρώνονται (γιατί τώρα δεν έχουν βγάλει μιλιά) αρέσκονται σε απολιτίκ δομές όπως οι "αγανακτισμένοι", δομές που κατ΄ ουσίαν καταλήγουν να παράγουν ακόμα περισσότερη ακροδεξιά.
Είναι γνωστό: εάν κάποιος αναλογιστεί το ποιός έχει ανταγωνιστική παρουσία στους χώρους εργασίας, θα σκεφτεί πρώτο (και με ελάχιστες εξαιρέσεις και τελευταίο) το ΠΑΜΕ. Υπ' αυτό το πρίσμα (κι είναι αρκετό) οποιαδήποτε κριτική στη συγκέντρωση της πρωτομαγιάς δεν έχει σκοπό να δικαιώσει ούτε ψεκασμένους συνωμοσιολόγους ακροδεξιούς, ούτε τους αντισηπτικούς νομιμόφρονες υπηκόους του κράτους, ούτε τους ψεκασμένους hipsters του σύριζα (που παραμένουν ακόμη και σήμερα πολιτικά ανύπαρκτοι!).
Η γενικότερη κριτική μας στη στάση του ΚΚΕ κατά την περίοδο του κορονοιού είναι ότι δεν διαμαρτυρήθηκαν ποτέ ούτε στο ελάχιστο για τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, για την ελευθερία μετακινήσεων, για την ελευθερία του συναθροίζεσαι, για τις αντισυνταγματικές διατάξεις που επιβλήθηκαν με την καραντίνα. Αντίθετα, εμμέσως αποδέχτηκε κι υποτάχθηκε στην κρατική κινδυνολογία περί επιδημίας.
Ούτε μπήκαν στον κόπο να επιχειρήσουν να αναλύσουν το φαινόμενο υπό το πρίσμα της ριζικής κι επιταχυνόμενης αναδιάρθρωσης του καπιταλισμού, παρότι έχουν το θεωρητικό υπόβαθρο προς τούτο. Η δε κριτική τους περιορίστηκε αποκλειστικά στις σχέσεις εργασίας.
Η κριτική μας στη συγκέντρωση του ΚΚΕ είναι σε επίπεδο αισθητικής, ακριβώς επειδή η αισθητική των μετρημένων με εκατοστά αποστάσεων πανηγυρίστηκε από το ΚΚΕ σαν απόλυτη «πολιτική» επιτυχία.
Ήθελαν λέει να τηρήσουν αποστάσεις ασφαλείας. Σωστό, μιας κι εξακολουθεί και σήμερα να ισχύει η αντισυνταγματική διάταξη για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων (και θα ισχύει για πολύ ακόμα). Δεν σκέφτηκαν άραγε ότι προκύπτουν εύλογοι συνειρμοί με ολοκληρωτικά καθεστώτα;
Δεν σκέφτηκαν ότι η οργάνωση κι η πειθαρχία (που τόσο έχουν ανάγκη τα κινήματα και που στην τελική μόνο το ΚΚΕ διαθέτει) πουλιέται σαν στρατιωτικοποίηση στους «πελάτες» του υγιεινιστικού πραξικοπήματος; Δεν σκέφτηκαν ότι αυτή η απόλυτη συμμετρία, δεν είναι εργατική άρνηση αλλά πολιτική κατάφαση στην προπαγάνδα του πανικού;
Ωστόσο, το μεγαλύτερο λάθος ήταν το «ατυχές» (δεν το έχουν με την φαντασία) ευφυολόγημα να φορέσουν όλοι μάσκες με μότο "τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή".
Είναι δυνατόν όταν δεν υπάρχει ακόμα νομική (όπου νομική βάλτε αντισυνταγματική) υπαγόρευση για υποχρεωτική χρήση μάσκας και μάλιστα σε ανοικτό χώρο να φοράνε από μόνοι τους;;
Η υποχρεωτική χρήση μάσκας δεν επιβλήθηκε τελικά στους πελάτες των μικροκαταστημάτων κι αυτό σίγουρα δεν έγινε από το ΚΚΕ, αλλά από μια διάχυτη, ατομική αλλά μαζική δυσαρέσκεια σε ένα τέτοιο μέτρο. Κι είναι χαρακτηριστικό ότι το ΚΚΕ δεν ήθελε να «κεφαλαιοποιήσει» την άρνηση αυτή, προτίμησε να κλείσει το μάτι στους νομιμόφρονες…
Για εμάς όταν έχει κανείς εθελούσια καλυμμένο το πρόσωπό του, το έχει και θετικά προσκείμενο σε κάθε παράλογη κρατική εντολή, το έχει στην ουσία φιμωμένο.