.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ-ΟΙ ΥΠΟΠΤΟΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Κείμενο αναγνώστη της σελίδας:
Στη διάρκεια αυτών των μέτρων τέθηκε εκ των πραγμάτων το ζήτημα της «παραχώρησης» των ατομικών ελευθεριών προς όφελος της δημόσιας υγείας.
Το ανέφερε ρητά η ΠτΔ στο διάγγελμά της: «Να θυσιάσουμε προσωρινά ατομικές μας ελευθερίες, για να προασπίσουμε το υπέρτατο συλλογικό αγαθό της δημόσιας υγείας..».
Ψηφίστηκε ο νόμος 4682/2020 με τον οποίο κυρώθηκε η ΠΝΠ της 25-2-2020. Το τι προβλέπει μάλλον δεν το είδατε σε κάποιο κανάλι. Ούτε σε σποτάκι της πολιτικής προστασίας. Μεταξύ άλλων λοιπόν προβλέπει :
Α) Τον περιορισμό στην ελευθερία κίνησης κατά σαφή παράβαση του άρθρου 5 παρ 3 του Συντάγματος. (το ζήτημα αναλύεται στην δημοσίευση «ΠΕΡΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ» όπως και στη δημοσίευση "ΒΡΕ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ;").
Β) Προβλέπει όμως επίσης: «1. Προς τον σκοπό της αποφυγής κινδύνου εμφάνισης ή και διάδοσης κορωνοϊού που ενδέχεται να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, μπορεί να επιβάλλονται μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης καθώς και περιορισμού της διάδοσης της νόσου.
2. Τα μέτρα αυτά συνίστανται: (α) στην υποχρεωτική υποβολή σε κλινικό και εργαστηριακό ιατρικό έλεγχο, υγειονομική παρακολούθηση, εμβολιασμό, φαρμακευτική αγωγή και νοσηλεία προσώπων, για τα οποία υπάρχουν εύλογες υπόνοιες ότι μπορεί να μεταδώσουν άμεσα ή έμμεσα τη νόσο»
Με πιο απλά ελληνικά : Αν υπάρχουν «εύλογες υπόνοιες» (από ποιον, για ποιον;) ότι μπορεί κάποιος να μεταδώσει «έμμεσα» (τι θα πει αυτό;) τη νόσο, μπορεί  να υποβληθεί (από ποιον;) σε υποχρεωτική νοσηλεία (φαντάζομαι φρουρούμενος ή και δεμένος αν διαφωνεί),  σε ιατρικό έλεγχο, σε «υγειονομική παρακολούθηση» (επίσης τι θα πει αυτό από ποιον και για ποιο πράγμα θα παρακολουθείται;) σε υποχρεωτική λήψη φαρμακευτικής αγωγής και φυσικά σε υποχρεωτικό εμβολιασμό.
Σε πενηνταράκια: Έχουν τη δυνατότητα κάποιον να τον βουτάνε - μάλλον η αστυνομία- να τον δένουν σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου ή και φυλακής, να του δίνουν υποχρεωτικά ότι φάρμακο νομίζουν, να τον εμβολιάζουν κλπ κλπ. Με την απλή υπόνοια που θα έχει  κάποιος. Ακόμα κι αν ο ανθρωπάκος ζητήσει να πάει να απομονωθεί στο σπίτι του και να πεθάνει από τον ιό,  δεν θα έχει αυτό το δικαίωμα .
Μην παραξενεύεστε, ο λόγος που δεν το γνωρίζετε (δεν το είπαν τα κανάλια) κι ο λόγος που δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί είναι γιατί δεν είχαν αρκετά τεστ και γιατί δεν έχουν που να τους πάνε όσους φέρουν τον ιό. Όταν τα φτιάξουν, θα είναι έτοιμοι. Τόσο καιρό δεν έλειπαν οι ΜΕΘ (άλλωστε δεν έφτιαξαν περισσότερες, ενώ χρειάστηκαν μόνο 100 από τις 900 που διαθέτουμε). Έλλειπαν οι  φυλακές-άτυπα νοσοκομεία.  (μάλλον θα τα ονομάσουν «δομές φιλοξενίας πασχόντων από covid»). Οι περιγραφές του  Όργουελ και του Φουκό θα θυμίζουν παιδική χαρά.
Οι προσωπικές ελευθερίες θα πρέπει να θυσιαστούν για να προφυλαχτεί το αγαθό της δημόσιας υγείας. Η ζωή, η επιβίωση λοιπόν πάνω από την ελευθερία. Η τελευταία είναι δύσκολη έννοια. Εμπεριέχει αναγκαστικά την αξιοπρέπεια. Όταν παραβιάζεται η αξιοπρέπεια συνήθως οι άνθρωποι επαναστατούν με ζητούμενο την «ελευθερία».
Ας προσχωρήσουμε όμως σε αυτή την άποψη, χωρίς όμως υποκρισία, σταθερά αταλάντευτα και με συνέπεια. Δεν έχει και τόσο μεγάλη αξία να απαγορεύεται η ελεύθερη κίνηση, δεν έχει και τόσο μεγάλη αξία να υποβάλλεσαι με το ζόρι σε εγκλεισμό και υποχρεωτική λήξη φαρμάκων με την «υπόνοια». Η επιβίωση πάνω από όλα...
Άρα εάν αύριο τεθεί θέμα για τα ποσοστά που θα εισπράξουν οι ελληνικές ή οι τούρκικες πετρελαϊκές εταιρίες από την εκμετάλλευση ή συνεκμετάλλευση του θαλάσσιου χώρου δεν θα δικαιούνται να μας καλέσουν να πεθάνουμε για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων! Η ζωή είναι πάνω από όλα. Άρα πάνω και από την υπεράσπιση του «εθνικού» χώρου. Δεν θα πρέπει να δούμε ούτε ένα φέρετρο. Κανένας  στον πόλεμο! Επιτέλους και ένα καλό από τον covid-19. Ο πιο φιλειρηνικός ιός στην ιστορία της ανθρωπότητας...
Για τέλος το εξής: Αφού και καλά συντρίψαμε όλα τα «εγώ» και πήγαμε στο περιβόητο «εμείς» μάλλον απαιτείται  και μια μικρή διευκρίνιση: Ποιοι είμαστε οι «εμείς»;