.

Η ΔΕΞΙΑ (ΡΑΔΙΟ) ΑΡΒΥΛΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ!

Γράφει ένας φίλος της σελίδας:
Η ακροδεξιά τόσο ως ρητορική, όσο και ως αρβύλα που κλωτσάει κεφάλια, ήταν ανέκαθεν πολύτιμη για τα καπιταλιστικά καθεστώτα. Διαφορετικά χρήσιμη σε κάθε ιστορική καμπή καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης.
Άλλη χρήση είχε πριν από 100 χρόνια όταν ξεκίνησε να επελαύνει ο φασισμός-ναζισμός, άλλη χρήση είχε μετά τον τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και το Νιου Ντηλ, άλλη με την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού, άλλη φαίνεται να έχει σήμερα με την εγκαθίδρυση του υγιεινιστικού πραξικοπήματος απανταχού στον δυτικό κόσμο.
Κοινός παρανομαστής όμως υπήρξε η αρωγή της στο να χτυπηθούν και να κλείσουν τα στόματα όσων μιλάνε κόντρα σε αυτό που προσπαθούν να επιβάλλουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου στο κοινωνικό σώμα.
Άλλοτε με κλωτσιές -κυριολεκτικές- στο κεφάλι, άλλοτε χτυπώντας αυτό που (μπορεί να) «παράγει» το εσωτερικό του κεφαλιού: την ψύχραιμη σκέψη και ανάλυση της πραγματικότητας.
Πάντα παρέα με την ανάλογη, «σωστή» διαχείρισή της πραγματικότητας από το καθεστώς. Άλλωστε, η διαχείριση, το μάνατζμεντ, είναι αυτό που κυριαρχεί σαν έννοια, σαν παράδειγμα (paradigm) και σαν τρόπος διακυβέρνησης, στην μετανεωτερική εποχή.
Η διαχείριση ως «διαγωγή της διαγωγής», μιλώντας την γλώσσα της βιοπολιτικής-βιοεξουσίας του Φουκώ και των συνεχιστών της σκέψης του: στο πώς γίνονται τα πράγματα και κυρίως στο πώς γίνονται ΑΝΤΙΛΗΠΤΑ τα πράγματα γύρω μας.
Σημαντικός παίχτης στη διαχείριση αυτή είναι τα ΜΜΕ. Με την έννοια του πώς αυτά διαχειρίζονται την πραγματικότητα μέσω της πληροφόρησης/ενημέρωσης που παρέχουν. Σχετικά με το ποιοι ελέγχουν τα ΜΜΕ νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια.
Σίγουρα όμως αναφέρουμε και κρατάμε ως δεδομένο ότι στο μοντέλο της διαχείρισης της είδησης από τα ΜΜΕ, ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες με την καθολική επέκταση της λειτουργίας τους και της πρόσβασης του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού σε αυτά, το τι φτάνει στα μάτια μας και στα αυτιά μας δεν είναι καθόλου τυχαίο. 
Δεν «ξεφεύγει» έτσι απλά. Και αν κάτι όντως ξεφύγει/διαρρεύσει, υπάρχουν τόσοι τρόποι εκμετάλλευσης της διαρροής αυτής που το πιθανότερο να λειτουργήσει στο περαιτέρω θόλωμα της πραγματικότητας με στόχο την χειραγώγηση της σκέψης.
Ας έρθουμε όμως λίγο στο εδώ και τώρα.
Όποια φωνή αντιτάσσεται στον τρόπο διαχείρισης από τα καπιταλιστικά καθεστώτα της πανδημίας του πανι-COVID  πολεμιέται ανελέητα.
Εξ αριστερών και εκ δεξιών: από τους παραδοσιακά υπέρμαχους του καθεστώτος αλλά και από τους «εξ αριστερών» «υπεύθυνα σκεπτόμενους» αντιμαχόμενούς του.
Όποιος προτάσσει την ψύχραιμη σκέψη και την (πολιτική) ανάλυση των όποιων δεδομένων της κατάστασης που ζούμε και του νέου ψηφιοποιημένου τρόπου ζωής και ελέγχου αυτής (κυρίως…) που επιβάλλεται ραγδαία σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης δράσης με όχημα την αντιμετώπισης της πανδημίας, τσουβαλιάζεται ,αυτόματα σχεδόν, με “παλαβούς"  που αντιδρούν στην επιβολή αυτή.
Έτσι, ολοένα και περισσότερο τελευταία, προβάλλονται στα χαζοκούτια πλάνα από κάτι βαρεμένους υπερμάχους του Τραμπ που αντιδρούν με ένα σωρό γραφικούς τρόπους, αλλά και από τον ίδιο τον ακροδεξιό Τραμπ και τις αλλόκοτες, παλαβωμένες προτάσεις του για αντιμετώπιση της πανδημίας («βαρέστε ενδοφλέβιες με χλωρίνη!», «κάντε σολαριουμ και ηλιοθεραπεία μέχρι να ψηθείτε» κλπ).
Εντωμεταξύ, «φοβισμένοι και άφοβοι» εκεί στις ΗΠΑ, δε φαίνεται ουσιαστικά να διαφέρουν ως προς την θολούρα που τους έχει κυριεύσει… άλλοι βαρώντας ενδοφλέβιες χλωρίνης και άλλοι γλύφοντας πόμολα.
Άρα, ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ η προπαγανδιστική δουλίτσα  γίνεται μια χαρά! Όσοι αμφισβητούν το υγιεινιστικό πραξικόπημα και τις μεθοδεύσεις του είναι με τους μεν και όσοι συντάσσονται πλήρως με τον «υπεύθυνα σκεπτόμενο» υγιεινιστικό τρόμο  με τους δε!
Όποιος αντιδρά και αμφισβητεί τους καθεστωτικούς τρόπους ανάλυσης και διαχείρισης της πανδημίας, μπαίνει αμέσως στο ίδιο τσουβάλι με ακροδεξιούς φασίστες. Οι οποίοι (κάποιοι εκ των οποίων τουλάχιστον, ξέρετε, αυτοί που έχουν βγάλει την αρβύλα και φοράνε σκαρπίνι), να σημειωθεί, φαίνεται συχνά να παίζουν πολύ καλά το παιχνίδι αυτό.
Κάπως έτσι θα ερμηνεύαμε το γεγονός ότι  ο Μιχαλολιάκος τις προάλλες τουίταρε Αγκαμπεν...
Αφου οι πολιτικοί του παππούδες πριν έναν αιώνα χρησιμοποιούσαν στη ρητορική τους (διαστρεβλώνοντάς τον πλήρως) Νιτσε, τώρα θα κωλώσει ο φυρερίσκος μας;