.

ΟΛΟΙ Η ΚΑΝΕΝΑΣ? ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ;

Υπάρχουν 4 είδη θυμάτων που "σχετίζονται" με τον κορονοιό.
1. Ασθενείς που πέθαναν ΑΠΟ τον κορονοιό, δηλαδή ως άμεση συνέπεια της μόλυνσής τους από τον ιό (πολύ απίθανο)
2. Ασθενείς που πέθαναν από επιβάρυνση της υγείας του λόγω του κορονοιού, δηλαδή ως έμμεση συνέπεια (πρακτικά ασθενείς με πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα)
3. Ασθενείς που πέθαναν από οτιδήποτε αλλά βρέθηκαν θετικοί στον ιό και προσμετρήθηκαν στη στατιστική θανάτου.
4. Ασθενείς που πέθαναν από οτιδήποτε, δεν τους έγινε τεστ για κορονοιό και καθώς έτσι δεν βρέθηκαν αρνητικοί (αφού δεν τους έγινε τεστ), προσμετρήθηκαν στους θετικούς. (γίνεται στην Αγγλία).
Όπως πρόσφατα μας "αποκάλυψε" ο κος καθηγητής, οι μετρημένοι ως σήμερα στην Ελλάδα 151 θάνατοι στην Ελλάδα ακολουθούν τη λογική 3, δηλαδή επρόκειτο για ασθενείς που είχαν τον ιό κι απεβίωσαν, χωρίς να γνωρίζουμε αν πέθαναν ως άμεση συνέπεια αυτού, ως έμμεση συνέπεια αυτού ή αν ο ιός δεν έπαιξε κανέναν απολύτως ρόλο.
Αν ήθελε πραγματικά να δει κανείς κατά πόσο συνέβαλε ο ιός στο θάνατο αυτών των ανθρώπων θα χρειαζόταν νεκροψία σε καθέναν από αυτούς και διασταύρωση των αποτελεσμάτων, τα οποία θα έπρεπε να είναι αντικειμενικά, κι όχι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών.
Θα χρειαζόταν επίσης να ενδιαφέρεται το Κράτος να μας ενημερώσει για τα αποτελέσματα, πράγμα που δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.
Ως όμως έχει η κατάσταση, όσο εύκολα (κι αυθαίρετα) ισχυρίζεται το Κράτος ότι και οι 151 πέθαναν λόγω του κορονοιού, άλλο τόσο εύκολα (κι αυθαίρετα) μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι ούτε ένας μπορεί να μην πέθανε λόγω του κορονοιού...
Το ανωτέρω καταδεικνύει ότι δεν πρόκειται για ιατρική, στατιστικολογία, μαθηματικά μοντέλα ή "επιστήμη", αλλά για πολιτική μεθόδευση.
Όπως έχουμε από την αρχή γράψει, η "κάνουλα" των κρουσμάτων και των θανάτων από ή με κορονοιό μπορεί να ανοίγει και να κλείνει ανάλογα με την εκάστοτε πολιτική βούληση, για να μας κλείσουν στα σπίτια ή να μας ξαμολήσουν, και καμία σημασία δεν έχει η "πραγματικότητα", η οποία φαίνεται να έχει αντικατασταθεί πια πλήρως από το "θέαμα".