.

ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ TV...

Οι εκδόσεις νήσος παρέχουν στην ιστοσελίδα τους δωρεάν και σε μορφή pdf έναν τόμο 700 σελίδων ονόματι "αποτυπώσεις σε στιγμές κινδύνου", με 100 κείμενα αποκρίσεις πάνω στο φαινόμενο του κορονοιού.
Μπορείτε να το κατεβάσετε από το www.nissos.gr. Ο σύνδεσμος του pdf είναι www.nissos.gr/download_offer_pdf/3. Ακολουθεί το σχετικό εισαγωγικό κείμενο των εκδόσεων. Σίγουρα πάντως διαφωνούμε ως προς το δικαιολογημένο του εγκλεισμού...

"Απομονωμένοι και απλώς περιμένοντας δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε. Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχει επιβάλει η πανδημία, ο καθένας μας, με τα εργαλεία που διαθέτει, τις έννοιες, τα βιβλία και τις σκέψεις του, προσπαθεί να συλλάβει τι συνέβη, τι συμβαίνει και τι θα συμβεί. Προσπαθεί να δώσει απαντήσεις και να συμβάλει στο κρίσιμο ζητούμενο της κατανόησης και της έλλογης απόκρισης στην κρίση που προκαλεί ο κορωνοϊός. Αυτό είναι το περιεχόμενο του τόμου Αποτυπώσεις σε στιγμές κινδύνου, που με φροντίδα της Εταιρείας Μελέτης των Επιστημών του Ανθρώπου κυκλοφορεί ηλεκτρονικά από τις εκδόσεις Νήσος ως 19ος τόμος των «τοπικών». 100 κείμενα-αποκρίσεις, γραμμένα από επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων, που διερευνούν το σκοτεινό ατομικό και συλλογικό «τώρα» της πανδημίας και των μέτρων και αναρωτιούνται για τον κόσμο «αύριο». Από σκοπιά κοινωνική, πολιτική, οικονομική, ιατρική ή φιλοσοφική, με ευθύνες δημόσιες αλλά και έγνοιες προσωπικές, μπροστά στον δικαιολογημένο αλλά αδιανόητο εγκλεισμό και με διεξόδους που προσφέρονται από συλλογικές πρωτοβουλίες και καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα – τα κείμενα του τόμου καταγράφουν και διανοίγουν προοπτικές σκέψης και συνειδητοποίησης."