.

Ο ΑΓΙΟΣ ΚΥΡ ΣΩΤΗΡΗΣ...

Επιστολή αναγνώστη που δημοσιεύουμε:
Τον μήνα Σεπτέμβριο 2019 ο κος Τσιόδρας δήλωσε:
«...Περίπου κάθε τριάντα χρόνια έχουμε μία πανδημία γρίπης ... Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε με την εποχική γρίπη  που κάθε χρόνο είναι εδώ και στοιχίζει την ζωή κατ εκτίμηση σε 290-600.000 ανθρώπους παγκοσμίως . Είναι ένα σημαντικό νούμερο ανθρώπων που θα πεθάνουν απ΄ τη γρίπη κάθε χρόνο. Άρα έχουμε κάθε χρόνο μία «πανδημία»".
Την 22-1-2020 ακολούθησε ο εξής διάλογος:
Ερώτηση δημοσιογράφου: μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο όπως η κοινή γρίπη που έχουμε σε εξέλιξη;
Απάντηση: "Μεταδίδεται πολύ λιγότερο, είναι περιορισμένη η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο".

Την 31-1-2020 ο προϊστάμενός  του (προφανώς σε συνεννόηση μαζί του) δήλωσε :
«...Το βασικό,  είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία. Είναι μια λοίμωξη με μέτρια μεταδοτικότητα χαμηλή θνητότητα, σαν μια βαριά γρίπη…».
Την 24-2-2020  ο ίδιος δήλωσε :
«...Εξακολουθεί να παραμένει μια ήπια νόσος, η οποία σε ποσοστό πάνω από 85%, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, συμπεριφέρεται σαν ένα απλό κρυολόγημα. Αυτό είναι σημαντικό για να καθησυχάσει τον κόσμο και να είναι ψύχραιμος. Τόσο η διυπουργική Επιτροπή, όσο και η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων-λοιμωξιολόγων, αποφάσισαν ότι δεν χρειάζονται περαιτέρω μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας, με αφορμή την Ιταλία…».

Α εκδοχή: Είτε τότε δεν έλεγε την αλήθεια (που την ήξερε), είτε τώρα δεν λέει την αλήθεια (που την ξέρει).
Β εκδοχή: Τότε έκανε λάθος. Σαν επιστήμονας προφανώς έχει το δικαίωμα να κάνει και λάθος. Εάν όμως μέχρι την 24-2-2020 είχε συνεχώς λάθος άποψη γιατί τώρα έχει την σωστή;  Πως επήλθε η επιφοίτηση;
Κάτι περίεργο συμβαίνει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας κι ο κυρ Σωτήρης δεν μας τα λέει ως επιστήμονας, αλλά μάλλον ως ψάλτης.