.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ;

Δεν έχουμε ιδέα εάν οι μάσκες έχουν οποιοδήποτε νόημα στον περιορισμό της διάδοσης του ιού… Ξέρουμε όμως τα εξής: Όταν ξεκίνησε η νοσοφοβική παράνοια του κορονοϊού, οι εγκεκριμένοι από το Υπουργείο «ειδικοί» απέτρεψαν από τη χρήση μάσκας τους υγιείς. Συγχρονίζονταν με την άποψη και των άλλων κρατών. Στα τέλη Μάρτη  Γάλλος Υπουργός Υγείας Olivier Veranδήλωνε «Έκπληκτος βλέπω από το παράθυρο στο Υπουργείο ανθρώπους στο δρόμο να φoρούν μάσκες, τη στιγμή που αυτό δεν ανταποκρίνεται στις συστάσεις μας».
Αλλά ο ψάλτης – λοιμοξιολόγος κ. Τσιόδρας άρχισε να το ξανασκέφτεται (επισήμως λόγω της επί του θέματος στάσης των ΗΠΑ). Ίσως έχουν  κάποιο νόημα οι μάσκες... Ο κ. Τσιόδρας προβληματίζεται δημόσια για τις μάσκες ενώπιον του ακροατηρίου του, των απανταχού τρομοκρατημένων – νοσοφοβικών. Δεν αναρωτιέται; Εδώ φόραγαν μάσκες – γάντια, όταν έλεγε ότι η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους. Τώρα που το ξανασκέφτεται δημοσίως;
Ο Τσιόδρας δικαιώνει (όχι επιστημονικά αλλά πολιτικά) τους «αντισηπτικούς», τους νέους νομιμόφρωνες «ψεκασμένους» (τους αυθεντικά ψεκασμένους, που αυτοψεκάζονται ακατάπαυστα με κάθε είδους αντισηπτικά). Τα γάντια και οι μάσκες και τα δημόσια λουτρά αντισηπτικών ήταν και είναι στολές νομιμοφροσύνης.  Οι κοινωνικοί σύμμαχοι του κράτους είχαν ήδη εγκρίνει τις μάσκες και τα γάντια, αδιαφορούσαν για την επιρροή τους στη διάδοση του ιού, τους "κέντριζε" η δημόσια δήλωση της κοινωνικής «από – στροφής / από - ξένωσης». Κανείς δε νοιάζεται για το τι λέει η «επιστήμη»: όποιος δε φοράει μάσκες και γάντια δεν είναι ακόμη παράνομος, ελέγχεται όμως ως όχι επαρκώς υπεύθυνος (ως κάποιος που δεν πήρε σοβαρά την «ατομική ευθύνη»).
Δεν είμαστε με κανένα τρόπο ειδικοί σε ζητήματα "επιστημονικά". Ξέρουμε όμως ότι ο δημόσιος προβληματισμός του κ. Τσιόδρα για μάσκες και γάντια λειτουργεί πολιτικά, δικαιώνει τα γούστα (και τις αντιλήψεις πίσω από τα γούστα) των κοινωνικών συμμάχων της τρομο – εκστρατείας, δικαιώνει τα γούστα των «αντισηπτικών»!
Υ.Γ. Χρειάστηκαν διατάγματα για να σταματήσουν να πηγαίνουν σε μπαρ και καφετέριες οι "αντισηπτικοί"; Όχι; Χρειάστηκε η νομοθέτηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας για να εγκλειστούν στα διαμερίσματά τους; Και πάλι όχι;. Γιατί να χρειάζεται μία επίσημη επιστημονική σύσταση για τη χρήση γαντιών και μασκών; Το κράτος είναι στην ευτυχή θέση να λαχανιάζει πίσω από το τρομολάγνο νοσοφοβικό τέρας που έφτιαξε...