.

ΜΕΣΑ ΑΠ' ΤΟ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΚΑΘΡΕΦΤΗ

Περί υγιεινιστικής ορθότητας:
Αν θες να τρομοκρατήσεις θα πεις ότι τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα από τα καταγεγραμμένα και ότι υπάρχουν κι οι αγνώστου αριθμού ασυμπτωματικοί φορείς του ιού.
Αν δεν ήθελες να τρομοκρατήσεις θα επισήμαινες ότι το ως άνω αυτομάτως συνεπάγεται ότι το ποσοστό θνησιμότητας, καθώς και το ποσοστό της πραγματικής, αντιληπτής από το υποκείμενο νόσου, είναι πολύ μικρότερο από αυτό που παρουσιάζεται (καθώς οι στατιστικές τους προκύπτουν από κλάσμα με παρανομαστή μόνο τα διαγνωσμένα κρούσματα).
Καθώς βέβαια κανείς δεν ενδιαφέρεται στην πραγματικότητα να κάνει διαγνωστικό τεστ στο γενικό πληθυσμό, καθένας πια θεωρείται δυνητικά φορέας.
Η νέα "μόδα" δε είναι όποιος μπει στο νοσοκομείο με οποιαδήποτε λοίμωξη του αναπνευστικού και βρεθεί θετικός στον covid19 να καταγραφεί ως "θύμα" του ιού, πράγμα επιστημονικά κι ιατρικά εσφαλμένο αλλά απ' ότι φαίνεται πολιτικά "ορθό". Τούτο δε προφανώς έχει τεράστια σημασία σε έναν ιό που σύμφωνα με μετρήσεις στην Ιταλία χτυπά κατά 99% άτομα με χρόνια νοσήματα αναπνευστικού.
Πολύ περισσότερα ήπια ή κι ασυμπτωτικά κρούσματα και αισθητά λιγότεροι θάνατοι που να οφείλονται άμεσα στον covid 19: η παραγωγή του φόβου και το θέαμα του φονιά ιού, στο δίπολο "Ελευθερία ή Υγεία", στηριγμένα σ’ ένα στημένο κλάσμα, θα κατέρρεαν αν υπήρχε στοιχειώδης αξιοπρέπεια μεταξύ των «ειδικών». 
Διάφορα εξ' αυτών διαβάσαμε στο sarajevomag.gr