.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΦΙΑΣΚΟ;

Γιάννη Ιωαννίδη ξέραμε μόνο το γνωστό προπονητή του Άρη (αυτόν που κατάντησε υπουργός της ΝΔ ντε!). Αυτόν το Γιάννη Ιωαννίδη, τον Διευθυντή του Κέντρου Έρευνας και Πρόληψης του Stanford και καθηγητή Στατιστικής, τον μάθαμε από αυτό το άρθρο. Φαίνεται να έχει πολλούς τίτλους, ανάλογους με συναδέλφους του, που σπέρνουν τον πανικό. Ωστόσο τα επιχειρήματά του, δεν είναι «επιστημονικά» είναι της κοινής λογικής.
Δεν γίνεται να ξέρουμε τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων, οι επίσημες αρχές καλούν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να μείνει σπίτι και να περάσει το covid 19 με ντεπόν και ξεκούραση. Οπότε όλες οι στατιστικές είναι βασισμένες σε δείγματα των ανθρώπων που έφτασαν στα Νοσοκομεία, σε ανθρώπους υπερήλικες ή με υποκείμενα προβλήματα υγείας. Ο Ιωαννίδης αναφέρεται σε νούμερα κρουσμάτων και θανάτων της εποχικής γρίπης που απομυθοποιούν την προπαγάνδα του πανικού γύρω από το covid 19.
Ο Ιωαννίδης δεν οφείλει να αναρωτηθεί τους σκοπούς των όσων θεσμοθετούν και επιβάλλον τα κράτη. Αναφέρει απλώς ότι το όλο ζήτημα είναι φιάσκο. Γράφει «Είναι σαν ένας ελέφαντας να δέχεται επίθεση από μια γάτα. Στην απόγνωση του προσπαθώντας να αποφύγει τη γάτα, ο ελέφαντας πηδάει από ένα βράχο και πεθαίνει»
Εδώ το άρθρο του όπως «Είμαστε μπροστά σε ένα φιάσκο;» όπως δημοσιεύθηκε στο zougla.gr