.

ΕΚΤΑΚΤΟ!: ΔΕΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΤΕΙ "BIG BROTHER" ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ (με εσώκλειστους λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας)

Το θέμα "big brother" διερευνήθηκε από γνωστό τηλεοπτικό σταθμό την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς η απόφαση για την απαγόρευση κυκλοφορίας ήταν σε κάποιο βαθμό αναμενόμενη.
Επιλέχθηκαν 6 συνολικά διαμερίσματα στα οποία οι εργαζόμενοι του σπιτιού, δούλευαν «μαύρα», και έτσι δεν θα μπορούσαν να βγουν για δουλειά μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας (δεν υπάρχει πρόβλεψη για  «μαύρη – αδήλωτη εργασία» στα έντυπα του Υπουργείου).
Παρ’ ότι την προηγούμενη εβδομάδα το «Μένουμε Σπίτι» ήταν  κρατική σύσταση και όχι διάταγμα, οι άνθρωποι των διαμερισμάτων αυτών παρέμειναν εσώκλειστοι και δήλωναν ευχαριστημένοι. «Είχα κουραστεί από την υπερβολική κοινωνικότητα, ειδικά όταν συναντούσα γείτονες στο ασανσέρ» δήλωσε μία 40χρονη επιστήμονας ενός από εκ των επιλεχθέντων διαμερισμάτων στην Καλλιθέα. «Έδωσα περισσότερο χώρο στην ιδιωτικότητά μου, τώρα επικοινωνώ ασταμάτητα στο διαδίκτυο» συμπλήρωσε, αναφέροντας διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που καταγράφουν και το τελευταίο φωνήεν…
Ωστόσο τα πειραματικά γυρίσματα την προηγούμενη εβδομάδα ήταν απογοητευτικά. Τα μέλη των οικογενειών (γονείς και παιδιά) μιλούσαν ελάχιστα μεταξύ τους και περνούσαν σχεδόν όλη τη μέρα τους κοιτώντας οθόνες κινητών και pc ενώ ακόμα και όταν παρακολουθούσαν μαζί τηλεόραση (στις 18.00 μμ για παράδειγμα) δεν μιλούσαν μεταξύ τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η παραγωγή επενέβη σε ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι, καθώς κρίθηκε ότι ένας 50χρονος πατέρας πιθανόν να πέθανε καθώς κοίταζε ακίνητος στην ίδια στάση προς την τηλεόραση για 12,5 ώρες συνεχόμενα (τελικά ο άνθρωπος ήταν μία χαρά ενώ τα λοιπά μέλη της οικογένειας διαβεβαίωσαν ότι αυτό συμβαίνει τις περισσότερες φορές τα Σαββατοκύριακα). Συχνό επίσης ήταν το φαινόμενο κάποιοι από τους εγκλείστους να παραληρούν φωναχτά ή να ξεσπάνε σε κλάματα αναφερόμενοι σε ακατάληπτες αιτίες…
«Δεν τσακώνονταν καν μεταξύ τους, δεν είχαν ούτε γι’ αυτό κουράγιο» δήλωσε στέλεχος του καναλιού της Αγίας Βαρβάρας,  που κινδυνεύει να απολυθεί γιατί εισηγήθηκε επένδυση  που θα πάει στράφι. Συμπλήρωσε «Τους δίναμε στολές Jogging από επώνυμες μάρκες για να προαυλιστούν και αυτοί έκαναν απλώς το γύρο της πολυκατοικίας και επέστρεφαν για να λουστούν με αντισηπτικό, ενώ η υπόλοιπη οικογένεια τους  απέκλειε σε ένα δωμάτιο για ώρες…». Ανέφερε για τέλος τη μόνη ελπίδα του για να σώσει τη θέση εργασίας του «Ίσως με σωστό μοντάζ, μπορώ να υποστηρίξω ταινία θρίλερ»….

Κρίμα! Τουλάχιστον θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι ήταν καλή ιδέα….