.

Η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ (Μέρος 4ο)

Φανταστείτε κάποιον, το μέσο έλληνα σε μέση ηλικία,  καλοκαίρι ας πούμε, να αράζει μαζί με την παρέα του σε ένα ωραίο ουζερί. Γαμάτη θέα, ωραίοι μεζέδες, ωραία παρέα!
Ας πούμε τον Αύγουστο του 2020. Συζητάνε τι ήταν αυτό που περάσαμε με τη φάση του Κορωναιού. Γελάνε με διάφορες σχετικές μαλακίες σαν αυτές του admachina.
Και τότε σκάει ένα πούλμαν. Πούλμαν διπλό. Και κατεβαίνει σύσσωμο ένα ΚΑΠΗ, το ΚΑΠΗ Μοσχάτου ας πούμε. «Γέροι»,» γριές», ζορίζονται να κατεβούν από το λεωφορείο, αράζουν σε παρέες στα τραπέζια.
Δεν έχουν ντυθεί «νέοι» κατά τις υπαγορεύσεις του εμπορεύματος, έχουνε κοιλούμπες, σάπιους κώλους και γενικώς έχουν κρύψει εμφανώς αποτυχημένα τα γηρατειά τους. Μιλάνε πολύ γιατί δεν  κοιτάνε συνέχεια  οθόνες κινητών.
Τι κάνει ο μέσος Έλληνας; Βρίζει, Βλαστημά απ’ έξω ή από μέσα του ανάλογα το image που έχει. Τσιμπά τους τελευταίους μεζέδες ενώ έχει ήδη ζητήσει λογαριασμό. Αισθάνεται αδικημένος, κανείς στις κριτικές του Google δεν είχε «καταδώσει» ότι στο μαγαζί σκάνε «γέροι»….
Σκεφτείτε τώρα και μία άλλη φάση. Πάλι τον Αύγουστο του 2020, πάλι με καλή παρέα και γέλια για το ζόφο που πέρασε και για διάφορα γαμάτα memes περί Κορωναιού, σε μία ωραία παραλία. Παίζουν στην παρέα ένας / μία με «δουλεμένο» σώμα! Και φανταστείτε πάλι να σκάει το πούλμαν, με ΚΑΠΗ Περιστερίου, με «γέρους» και «γριές» με μαγιό, μαγιό ολόσωμα, αλλά που να κρυφτεί το γήρας! Κρεμασμένα κρέατα, θόρυβος (καθώς «δε βάζουν γλώσσα μέσα τους»), όλοι με καπέλα για το ήλιο και πέδιλα για τις πέτρες της παραλίας…
Σκεφτείτε τώρα και μία άλλη φάση. Σε ένα μπαρ που ξαφνικά σκάει το γκρουπ με ΚΑΠΗ… Και μία άλλη. Διακοπές και  ξενοδοχείο που σκάει ξανά το πούλμαν με το ΚΑΠΗ…
Δεν ξέρουμε, δεν είμαστε επαρκώς διαβασμένοι. Αλλά φανταζόμαστε ότι είναι δύσκολο να υπήρξε στο παρελθόν πιο ρατσιστική κοινωνία κατά των υπερήλικων. Η δικτατορία του θεάματος μιλάει μόνο για νιότη, ομορφιά, σφρίγος, καύλα… Μιλάει μόνο για υγεία!
Οι υπήκοοι βρίσκουν από πολλές απόψεις βολικό το σύνθημα του Τσιόδρα «Παλεύουμε για μία ποιοτική επιβίωση των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας». Αλλά δεν είναι  μόνο ο κορωναιός, είναι και οι γρίπη που επίσης τους σκοτώνει, οι μετανάστες που δήθεν τους ληστεύουν, οι μετανάστριες που δήθεν τους παντρεύονται και τους τρώνε τα λεφτά (και δεν τα κληρονομούμε), τα φανάρια που δε βλέπουν και τους πατάνε αμάξια.
Οπότε: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΓΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΡΙΕΣ. Αυτό είναι το πραγματικό σύνθημα των κυβερνώντων και των υπηκόων τους. Για να επιβιώσουν αυτοί "ποιοτικά" και να χαρούμε και εμείς ξέγνοιαστοι ουζερί, παραλίες, μπαρ και ξενοδοχεία!!!