.

ΟΛΗ ΣΟΥ Η ΖΩΗ – ΕΞΙ ΚΩΔΙΚΟΙ… Νο 0

Λοιπόν ακούστε ένα σενάριο:
«Όλες οι μετακινήσεις είναι άσκοπες και γι’ αυτό παράνομες. Εξαιρούνται οι αναγκαίες μετακινήσεις - οι μη αναγκαίες μετακινήσεις είναι αυτονόητα άσκοπες. Οι αναγκαίες μετακινήσεις έχουν κωδικό. Οι κωδικοί μετακινήσεων είναι συνολικά 6.
Ο οποιοσδήποτε μετακινείται χωρίς να έχει «κωδικοποιήσει» την μετακίνησή του, θα τιμωρείται. Για τον έλεγχο των μετακινήσεων και την καταστολή κάθε μη «κωδικοποιημένης» μετακίνησης, κινητοποιούνται για αρχή οι ένστολοι υπάλληλοι του κράτους. Ωστόσο εξετάζεται η αξιοποίηση μηχανισμών όπως κάμερες σε δημόσιους χώρους, καταγραφή κίνησης μέσω της εφαρμογής gps, εγκατάσταση «βραχιολιού» εντοπισμού ακριβούς θέσης του ατόμου. Ειδικά για τις μετακινήσεις με σκοπό τη συναναστροφή, η τηλεφωνική επικοινωνία που προηγείται για να συμφωνηθεί η συνάντηση (το ραντεβού) είναι πάντα καταγεγραμμένη και πάντα στη διάθεση των ελεγκτικών μηχανισμών.
Οι «μετακινούμενοι» πολίτες φορούν χειρουργικές μάσκες και γάντια. Τα ως άνω gadgets δεν είναι υποχρεωτικά, ωστόσο όσοι δεν φέρουν μάσκες και γάντια κρίνονται όχι επαρκώς «υπεύθυνοι» και γι’ αυτό ελέγχονται με μεγαλύτερη συχνότητα από ένστολους.
Η δημοφιλία των ως άνω απαγορεύσεων και τους ως άνω ελέγχου  ξεπερνά το 95%. Μεγάλο μέρος των πολιτών καταγράφουν παραβάτες των απαγορεύσεων με τεχνολογίες τσέπης (κάμερες υψηλής ανάλυσης ενσωματωμένες σε κινητά τηλέφωνα) και τους διαπομπεύουν ή / και τους καταδίδουν στις αρχές.
Οι ως άνω απαγορεύσεις, ο σχετικώς ασκούμενος έλεγχος κι οι ως άνω επιβολές ποινών ισχύουν, δίχως να χρειαστεί να ανασταλεί το ισχύον αστικο – δημοκρατικό Σύνταγμα. Επιπλέον κανένας κοινοβουλευτικός σχηματισμός και γενικώς κανένας από όσους έχουν πρόσβαση στο δημόσιο λόγο δεν αμφισβητεί την σημασία και την αναγκαιότητα των ως άνω μέτρων, άπαντες απαιτούν την απαρέγκλιτη εφαρμογή τους.
Ο ίδιος ο προϊστάμενος του κράτους (ο πρωθυπουργός) εμφανίζεται στην τηλεόραση με ταυτόχρονη σύνδεση όλων τα καναλιών και απευθύνει στρατιωτικά διαγγέλματα. Ο στρατιωτικός χαρακτήρας των διαγγελμάτων δεν υπονοείται αλλά επαναλαμβάνεται σταθερά από τον ίδιο τον ομιλητή.
Σε σταθερή ώρα (στις 18.00 μμ) με ταυτόχρονη σύνδεση όλων των καναλιών, εμφανίζονται προϊστάμενοι της διοίκησης του κράτους και της επιστημονικής κοινότητας οι οποίοι ενημερώνουν με πληροφορίες στις οποίες κανείς άλλος δε μπορεί να έχει πρόσβαση, επικαιροποιούν και ανανεώνουν τις απαγορεύσεις, νουθετούν, προειδοποιούν για επερχόμενη μαζική καταστροφή, καταγράφουν (σαν κοντέρ) νεκρούς, ανακοινώνουν / πανηγυρίζουν τον αριθμό των επιβαλλόμενων ποινών, απειλούν όσους δεν υπακούουν, προειδοποιούν όσους διαφωνούν.
Στις τηλεόραση, τους κρατικούς υπαλλήλους που προειδοποιούν και απειλούν διαδέχονται επιστήμονες που εξηγούν γραφήματα και μας «μαθαίνουν» πως πλένουμε τα χέρια μας, τους οποίους διαδέχονται άνθρωποι της ShowBiz που συστήνουν τον εγκλεισμό, τους οποίους διαδέχονται ψυχολόγοι που συμβουλεύουν πως μπορεί ο εγκλεισμός να γίνει υποφερτός, που τους διαδέχονται σποτάκια υπέρ του εγκλεισμού που τα διαδέχονται θάνατοι, εντατικές, φέρετρα, φέρετρα, φέρετρα…
Η παρακολούθηση της τηλεόρασης δεν είναι υποχρεωτική, ωστόσο οι καταγεγραμμένες διαδικτυακές προτιμήσεις των υπηκόων επαναλαμβάνουν τα προγράμματα της τηλεόρασης, κρατικοί υπάλληλοι, επιστήμονες και ειδικοί, πρόσωπα της showbiz, ψυχολόγοι, σποτάκια, εντατικές, φέρετρα, φέρετρα, φέρετρα… Κάπου – κάπου προστίθεται λίγο πορνό…».
Χμ… Είναι η κοινωνία του θεάματος: Αν ήταν σενάριο ταινίας θα μας τρόμαζε περισσότερο. Τώρα που το ζούμε φαίνεται περισσότερο «φυσιολογικό»…
Θα αφιερώσουμε κάποια κείμενα για τη (μόνιμη και όχι προσωρινή) "κωδικοποίηση", των ζωών μας…